Szakmai ismertető

A páncélszekrények laikus számára gyűjtőnevet képeznek, ezeket célszerű szakmai szempontból szétválasztani. Tapasztalatunk szerint a megrendelők nincsenek tisztában azzal, hogy milyen szekrény lenne részükre a legmegfelelőbb. Legtöbb esetben a szekrény ára, nagysága és esetleg a súlya alapján választanak.  Páncélszekrényeket elsősorban a beltartalmi érték alapján kell választani

A beltartalom a szakember részére ad a legtöbb támpontot, amennyiben az értékesítő egyben szakember is.

Sajnos a kereskedelemben az eladó általában nem szakember.

Mi vevőinknek szakmai tanácsot adunk. Segítünk a kategória kiválasztásában, a megrendelő igényeihez igazodva, így megkönnyítve a kiválasztási lehetőséget.
A páncélszekrények kategóriáját az európai szabvány előírásai alapján határozzák meg.

Az alábbi táblázat segít kiigazodni a csoportosításban, nálunk A-B-C sorrendű kategória van.

Általános elv alapján a páncélszekrények EUR - II-es,
azaz G fokozatú minősítéstől kezdődnek
.
Az úgynevezett A -B-C kategória bútortrezor elnevezésű, melyek rendelkeznek biztosítók által elfogadott MABISZ minősítéssel.

A bútortrezor kategóriát általában a kisebb méretű szekrények jellemzik. Nevüket a szekrénybe, illetve a bútorba való elhelyezés során kapták. Még érdemes megemlíteni a falba szerelhető, úgynevezett faliszéfeket, továbbá az értékőrző vendégszéfeket, melyeket általában bankok és szállodák használják.

Lemezszekrények a további kategória, melynek még két besorolása van: a tűzmentes, mely lehet 30, 60. 120 perces, illetve a normál lemez iratszekrény.


Kérje tanácsainkat, hogy a legjobb megoldást választhassa az értékei
megőrzésére!

Információkérés

Szekrények kiválasztásának szempontjai

Szeretnénk tanácsot adni a megrendelőknek a szekrények kiválasztásában. A megrendelők a fenti felsorolásból már tudnak választani, de vannak egyéb szempontok is, amire érdemes odafigyelni.

Tárolási érték alapján választunk szekrényt, de vannak olyan esetek, amikor mérlegelendő, vagy elhanyagolható ez a szempont. Vannak olyan szekrények, amik az értékhatári feltételt ugyan nem tudják, de ez lehet adminisztratív hiányosság, vagy pl. régi szekrények, amelyek ilyen vizsgálaton nem estek át.

A régi szekrények vásárlásakor javasoljuk, hogy kérjék ki szakembereink véleményét!

Új szekrények forgalmazásán kívül foglalkozunk régi és úgynevezett használt szekrények adásvételével. Természetesen ezeket a szekrényeket felújított állapotban értékesítjük, így megjelenés és minőség szempontjából ezek sem maradnak el az új szekrényektől, és áruk is kedvezőbb.
Hazánkban léteznek múlt század elején gyártott szekrények is, melyek némelyike ma is kiállja a vagyonbiztonsági próbát. Természetesen nem minden régi szekrény jó szekrény.

Elhelyezés

A szekrény kiválasztásakor az elhelyezési szempontokat is érdemes figyelembe venni.
A szekrények vagyonbiztonságával nő azok súlya is.
A könnyű szekrény nagy érték tárolására nem alkalmas.
Ma már a riasztóberendezések segítik a vagyonbiztonság növelését.
Elhelyezésnél tehát mérlegelendő, hogy milyen védettségű az épület, vagy az üzlet. Ha emeletre kerül a szekrény, célszerű a szerkezeti és szállítási körülményeket is figyelembe venni, mely költségnövelő tényező lehet.

A megfelelő értéktároló, páncélszekrény kiválasztása után vállaljuk annak szakszerű szállítását és elhelyezését garanciával.

Hívjon minket, hogy szakembereink teljes körű szolgáltatással segítsék az Ön vagyona biztonságát!

sol_rating

 

C Copyright reserved 2004 Maróti Páncélszekrény Ker. és Szolg. Kft.- Minden jog fenntartva.
Weblapot készítette:
A.AMB Iroda